• BilimAvcısı

Hiç su içmeyen hayvan: Kanguru Sıçanı

Kanguru fareleri, batı ve güneybatı ABD'nin daha kuru bölgelerinde bulunur.


Kanguru farelerinin uzun kuyrukları ve dört parmaklı büyük arka ayakları vardır. Büyük gözleri ve küçük kulakları olan büyük kafaları vardır. Renleri genelde kumlu kahvedir.



Kanguru faresi çöl yaşamına neredeyse mükemmel bir şekilde adapte olmuştur. Hiç su içmeden, tohum diyetlerinden ihtiyaç duydukları nemi alarak hayatta kalabilirler. Mükemmel bir işitme duyusuna sahiptirler ve yaklaşan bir baykuşun sesini bile algılayabilirler. Büyük arka bacakları, yırtıcılardan kaçmak için bir sıçramada 2,75 m'ye kadar zıplamalarını sağlar.


Yabani kanguru faresinin ömrü çok uzun değildir. Sadece 2-5 yıl.


Kanguru farelerinin keseleri vardır ama bebeklerini taşımak için değil. Torbaları yanaklarının dışındadır ve tohumları yuvalarına geri taşımak için kullanırlar.